Ako sa dá variť na spotrebičoch Siemens?

Na túto otázku nám prišiel odpovedať skúsený kuchár  Honza Řepa.

Pripravili sme jedlá ako hráškový krém, maslová zelenina na pare s omáčkou z gorgonzoly či hovädzí steak pripravený formou Sous Vide so zelerovou omáčkou.

Viete, čo je Sous-Vide?
Je to metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote.
Vďaka parným rúram od spoločnosti Siemens je možné tento čas varenia skrátiť a jedlo nepripravovať v teplej vode, ale v pare.  Touto metódou je možné dosiahnuť rovnomernú tepelnú úpravu suroviny so zachovaním všetkých potrebných vitamínov a pritom v podstate jednoducho dosiahnuť nenapodobiteľné chute a konzistencie.

Aby sme nezostali len pri pare, upiekli sme si aj domáci chlebík a k nemu grilované bravčové stehno s peprovou omáčkou. :)

Publikum tvorili najmä klienti a potencionálny klienti, ktorí si varenie či pečenie chceli vyskúšať pod dohľadom odborníka. Ocenili najmä automatické samočistenie - activeClean, ale aj jednoduché a prehľadné ovládanie spotrebičov. Pozitívne odozvy sme mali aj na Teppan Yaki grill, ktorý na Slovensku nieje až tak známi.

HORE