Návrh a realizácia -Byt Tatranská Lomnica

 

Hlavným cieľom návrhu bolo získať zo zastaralej a nevyhovujúcej dispozície modernejšie a funkčnejšie bývanie pre mladú rodinu, ktoré by vizuálne reflektovalo jej umiestnenie v tatranskom prostredí (Tatranská Lomnica).

Skĺbenie modernosti a tatranskej rustikálnosti bolo dosiahnuté kombináciou dreva (podlaha Bauwerk), kameňa a bieleho nábytku s čiernymi akcentami v madlách a osvetlení.

Pre pocit útulnejšieho bývania bola drevená podlahovina, použitá aj ako stenový obklad obývačky alebo zástena postele v spálni.

Srdcom bytu sa stala kuchyňa od firmy Schüller, ktorá tvorí centrum a farebne reflektuje na všetky použité materiály.
Vysoké skrinky kuchyne plynule prechádzajú do kúpelňovej časti, kde je využitý nový systém skriniek firmy Schüller s triedením a uložením pre čistiace potreby (EASY and CLEAN), na ktorý často neostane miesto.

Kúpelňa dostáva nový rozmer vďaka jej umiestneniu v bývalej kuchyni, kde zdedila veľké okno s výhľadom na štíty Tatier a priľahlý les.